Homepage ECK in Nederland

E C K A N K A R  i n  N e d e r l a n d

 

ECKANKAR TERMEN

 

ECK
De Goddelijke, of Heilige, Geest, de Hoorbare Levensstroom; de essentie van God die al het leven draagt en in stand houdt; de Levenskracht.

ECKANKAR
Religie van het Licht en Geluid van God. Betekent ook: Medewerker met God. Het Licht en Geluid van God, De Heilige Geest. De twee vormen waarin God in de lagere werelden verschijnt. De Heilige Geest kan aan ons verschijnen als Licht of als Geluid. Het Licht bestaat uit de atomen van God die door de ruimte bewegen en het Geluid is de Hoorbare Levensstroom die Ziel naar huis terugbrengt. Door de Spirituele Oefeningen van ECK leren mensen om innerlijk naar deze twee aspecten van de Heilige Geest te kijken en te luisteren zodat zij inspiratie en raad kunnen ontvangen. 

MAHANTA
De innerlijke vorm van de Levende ECK Meester die in de innerlijke werelden de spirituele leerling begeleidt.

ZIEL
Het ware zelf. Het innerlijke, meest heilige deel van ieder mens. Omdat Ziel een vonk van God is, kan het alle dingen zien, weten en waarnemen.

ZIELEREIZEN
Een natuurlijke manier om het bewustzijn te verruimen, om het hogere gezichtspunt van Ziel te ervaren door de spirituele oefeningen.

SUGMAD
Een heilige naam voor God, de bron van al het leven. Het is mannelijk noch vrouwelijk.Klik hier voor een ander ECK onderwerp

Spirituele oefening | Dromen | Zielereizen

ECK Website Nederland

1997 - 2018. Alle rechten voorbehouden. ECKANKAR, P.O. Box 2000, Chanhassen, MN 55317-2000, USA.
De termen ECKANKAR., ECK, EK, MAHANTA, ZIELEREIZEN, VAIRAGI, en andere, zijn handelsmerken van ECKANKAR.
ECKANKAR Privacy Policy