Homepage ECK in Nederland

E C K A N K A R  i n  N e d e r l a n d

 

Als uw kind vragen stelt over God,
wat zegt u dan?

De zeer gerespecteerde spirituele leider en schrijver Harold Klemp vertelde eens dit ontroerende verhaal van een vierjarig kind. Zij vroeg of ze even met haar pasgeboren zusje alleen mocht zijn in de kinderkamer. De ouders stemden toe, maar deden voor de zekerheid de intercom in de kinderkamer aan. Wat zij toen hoorden, ontroerde hen diep. Het oudste zusje leunde voorzichtig over de pasgeborene en fluisterde, bijna als een gebed, "Baby, help me herinneren wie God is. Ik begin het te vergeten."

U kunt deze speciale band met God in stand houden, voordat de druk van de maatschappij ervoor zorgt dat uw kind die vergeet.

Wanneer kinderen vragen stellen over God, willen zij feiten. Tegen de tijd dat de meeste kinderen naar de lagere school gaan, hebben zij hun ouders vragen over God gesteld. Kinderen zoeken naar een spirituele betekenis en zijn, net als volwassenen, op zoek naar de oorzaak achter alle oorzaken.

Wanneer uw kind vragen stelt over God, wat zegt u dan? Geeft u dezelfde antwoorden die u bent ontgroeid of die u hebt verworpen? Kinderen hebben het vaak over hun onzichtbare vrienden. Zouden zij een beschermengel of een innerlijke spirituele gids kunnen bedoelen? Wanneer nachtmerries hun schrik aanjagen of wanneer zij praten over de tijd dat zij groot waren, zouden zij zich iets belangrijks kunnen herinneren uit een vorig leven?

De meeste kinderen, die zich hun vorige levens herinneren, doen dat tijdens de normale waaktoestand. Anderen echter, hebben dromen of nachtmerries die taferelen uit hun vorige levens weerspiegelen.

Uw kinderen hebben zinvolle steun en antwoorden nodig. Luister zorgvuldig naar hun vragen. Wellicht helpen zij u om meer over God te begrijpen.

Miljoenen gezinnen zijn vandaag de dag op zoek naar een spiritueel thuis. Sommigen vinden troost in de religie waarmee zij opgroeiden. Andere zijn nog steeds op zoek. Misschien bevindt u zich onder hen.

Eckankar biedt gezinnen spirituele steun om de druk in de maatschappij en op school aan te kunnen. Eckankar biedt uw gezin spirituele waarden, gebaseerd op Gods liefde en niet op angst en schuld. De oude wijsheid, die in de leer van Eckankar ligt besloten, kan het een ouder gemakkelijker maken zijn werk te doen. Bijvoorbeeld:

ECKANKAR brengt stimulerende programma's voor al uw gezinsleden om ze te helpen hun natuurlijke relatie met God te behouden of te doen herleven.

Indien u inlichtingen wenst over hoe uw gezin de volgende stap op de spirituele reis kan zetten, dan kunt u vragen naar onze ECKANKAR lidmaatschapsbrochure. Bovendien bezit ECKANKAR in totaal vijftien studieboeken voor de jeugd tot zeventien jaar en verhalen- en kleurboeken en geluidscassettes.

Voor het aanvragen van de ECKANKAR lidmaatschapsbrochure of een introductiepakket klik hier.

Wanneer uw kind vragen stelt over God, kan dit voor uw gezin een kans zijn om nieuwe niveaus van spirituele waarheid te onderzoeken. Ervaar dit voor uzelf!


Klik hier voor een ander ECK onderwerp

Spirituele oefening | Dromen | Zielereizen

ECK Website Nederland


1997 - 2010. Alle rechten voorbehouden. ECKANKAR, P.O. Box 2000, Chanhassen, MN 55317-2000, USA.
De termen ECKANKAR., ECK, EK, MAHANTA, ZIELEREIZEN, VAIRAGI, en andere, zijn handelsmerken van ECKANKAR.