Homepage ECK in Nederland

E C K A N K A R  i n  N e d e r l a n d

     

 

HU is een oude naam voor God. Het is een liefdeslied voor God.
Het is het teken van Gods liefde voor Ziel. En wij zijn Ziel.
Het is het teken van de enorme liefde van de Schepper voor ZIJN creatie.

--Harold Klemp, Spirituele leider van Eckankar

 


Een liefdeslied voor God

Het zingen van HU kan u meer vreugde, liefde en inzicht geven - door het Licht en Geluid van God.

Zoals de volgelingen van vele spirituele tradities door de eeuwen heen hebben gebeden, gemediteerd en heilige woorden hebben gezongen om dichter bij God te zijn, zo zingen mensen die HU, een oude naam voor God, ontdekt hebben dit woord om spirituele inspiratie te ontvangen.

Wat ook uw geloof of godsdienst is, u kunt HU zingen om gelukkiger te worden en u zekerder te voelen in Gods liefde.

HU is verweven in de taal van het leven. Het is het geluid van alle geluiden. Het is de wind in de bladeren, het vallen van de regen, het geraas van straalvliegtuigen, het zingen van de vogels en het ontzagwekkende gebulder van een wervelstorm.
Men kan het geluid van HU horen in een lach, een snik, het lawaai van het stadsverkeer, de golven van de zee en het zachte gemurmel van een bergstroom. En toch is het woord HU niet God Zelf. Het is een woord dat ieder mens overal kan gebruiken om zich tot de Bron van al het Leven te richten.
--Harold Klemp

Een Goddelijke verbinding

ECKANKAR leert dat het Licht en Geluid iedereen verbindt met het Hart van God. Dit Licht en Geluid is de ECK, of de heilige geest. Directe ervaring met deze beide aspecten van God opent het diepe spirituele potentieel dat in ieder van ons ligt. Het Licht en Geluid loutert ons en geeft ons inspiratie en richting op onze reis terug naar God.
Het zingen van HU brengt ons in bewustzijn dichter bij God. Hiervoor is het bedoeld. Het is voor hen die verlangen naar spirituele liefde, vrijheid, wijsheid en waarheid.
 
 
 

Luister naar de HU

Klik hier om een groep mensen te horen die samen HU zingen. 

Een uitnodiging om HU te zingen

U wordt uitgenodigd om de volgende eenvoudige spirituele oefening te proberen. Deze oefening heeft vele mensen, afkomstig uit vele verschillende geloofsrichtingen, geholpen om hun hart open te stellen voor de liefdevolle aanwezigheid van God.

Ga eerst gemakkelijk zitten. Sluit uw ogen en haal een paar keer diep adem. Richt vervolgens uw aandacht ontspannen op het innerlijke scherm waar u uw dagdromen en visuele beelden ziet.
Zing met uw ogen dicht het woord HU (uitgesproken als hjoe) als een liefdeslied. Er zijn vele manieren waarop u de liefde van God kunt ervaren. Misschien merkt u een gevoel van vrede, warmte of behaaglijkheid. Ook zoudt u de aanwezigheid van God kunnen herkennen door een dieper spiritueel inzicht in uw dagelijks leven.

Wanneer u HU zingt en in stilte contempleert is het ook mogelijk dat u het innerlijke Licht en Geluid waarneemt. Het Licht kan eruit zien als een helder licht of kleuren op uw innerlijk scherm. Het Geluid kan muzikaal zijn of een geluid uit de natuur, zoals de wind of de zee. Hoe u de aanwezigheid van God ook ervaart, het geeft u een breder inzicht in het leven dat u leidt.

Een hoger gezichtspunt voor uw dagelijks leven

In het boek The Golden Heart legt Harold Klemp uit hoe HU kan helpen om uw leven vanuit dit hogere gezichtspunt te zien:
"Als u gedurende twintig minuten per dag de naam van God met liefde zingt, zullen de touwen en riemen die Ziel vasthouden, los gaan laten. Niet allemaal tegelijk, maar heel langzaam, in een tempo dat u kunt begrijpen en accepteren. Als deze touwen los worden gemaakt stijgt de spirituele vrijheid van Ziel.
Als ziel bent u als een ballon die zich boven de aarde verheft. Hoe hoger u komt, hoe verder u kunt zien. En hoe verder u kunt zien, hoe beter u uw leven kunt plannen."

Streef uw spirituele doelen na.

ECKANKAR, Religie van het Licht en Geluid van God, biedt instrumenten om een nauwere band met God te verkrijgen. Het lidmaatschap van Eckankar staat open voor hen die hun spirituele doelen na willen streven onder de begeleiding van de Levende ECK Meester.

De huidige Levende ECK Meester is Harold Klemp. Het is zijn missie om geļnteresseerde mensen te helpen hun weg terug naar God te vinden, Als de uiterlijke leraar schrijft hij lessenseries en geeft hij lezingen over de hele wereld. Als de Mahanta, de innerlijke leraar, geeft hij persoonlijke innerlijke begeleiding aan hen die daarom verzoeken.
 

Klik hier voor een ander ECK onderwerp

Spirituele oefening | Dromen | Zielereizen

ECK Website Nederland


© 1997 - 2015. Alle rechten voorbehouden. ECKANKAR, P.O. Box 2000, Chanhassen, MN 55317-2000, USA.
® De termen ECKANKAR., ECK, EK, MAHANTA, ZIELEREIZEN, VAIRAGI, en andere, zijn handelsmerken van ECKANKAR.