[Kopregel.htm]

 

Zielereizen en de
spirituele oefeningen van Eckankar

Wanneer u de Spirituele Oefeningen van ECK begint te doen... wordt u een onafhankelijker, bewuster, meer zelfsturend mens omdat u de eerste stappen zet naar zelfmeesterschap. En zelfmeesterschap betekent dat u in uw leven de leiding hebt en verantwoordelijk bent.
 
 --Harold Klemp, The Golden Heart

Wat Is Zielereizen?

Het traditionele beeld van "Ziel" houdt in dat men er een heeft, maar dat deze zich ver van het dagelijks leven bevindt en pas belangrijk wordt als uw fysieke lichaam ophoudt te bestaan. De Eckist gelooft echter dat ieder mens Ziel is en dat Ziel het essentiŽle en permanente centrum van ons wezen is. Het kan nooit verloren gaan.
 
 

Wij kunnen echter vergeten wie wij zijn. Onze zintuiglijke indrukken en emoties overspoelen ons en wij verliezen het spirituele gezichtspunt van Ziel. Het opnieuw verkrijgen van dit gezichtspunt wordt Zielereizen genoemd. En Zielereizen komt tot stand door dagelijks de Spirituele Oefeningen van Eckankar te doen.

Wat Is een Spirituele Oefening?

Een Spirituele Oefening om te Proberen

Een van de fundamentele Spirituele Oefeningen van Eckankar is het zingen van het woord HU, een heilige naam van God. HU, uitgesproken als hjoe, opent uw hart voor de liefde van God.

Als u deze oefening wilt doen, ga dan op een rustige plek zitten of liggen. Ontspan u en denk aan enkele regels uit een spirituele tekst of aan iemand van wie u houdt. Sluit uw ogen. Zing enkele minuten lang zachtjes of hardop HU en luister dan in stilte. Misschien ervaart u de Heilige Geest. Of verkrijgt u een nieuw inzicht in uw leven.

Dagelijkse ervaring met de Spirituele Oefeningen van ECK helpt u om het leven met meer liefde en vertrouwen tegemoet te treden. U kunt onnodige beperkingen los gaan laten en meer volledig gaan leven.

Ontdek Uw Spiritualiteit

Spirituele ervaringen zijn niet het voorrecht van een selecte groep. Met zelfdiscipline en toewijding kunt u uw eigen spirituele fundament leggen. Als u verder wilt gaan met deze studie, dan zult u in de boeken en tapes van Eckankar talloze oefeningen aantreffen.
 

Het lidmaatschap van Eckankar voert u een stap verder. Leden ontvangen maandelijks lessen die geschreven zijn door de spirituele leider van ECKANKAR, Harold Klemp. Als de levende ECK Meester is het zijn missie om mensen te helpen innerlijke vrijheid, wijsheid en liefde te verwerven door middel van de Spirituele Oefeningen van ECK.

Voor meer informatie over het lidmaatschap van Eckankar kunt u bellen naar: 015-2565412 of 050-5493642

Als u een andere Spirituele Oefening wilt uitproberen, klik dan hier. U vindt er wekelijks een andere spirituele oefening.

 

Klik hier voor een ander ECK onderwerp

Spirituele oefening | Dromen | Zielereizen

ECK Website Nederland


© 1997 - 2007. Alle rechten voorbehouden. ECKANKAR, P.O. Box 27300, Minneapolis, MN 55427, USA.
ģ De termen ECKANKAR., ECK, EK, MAHANTA, ZIELEREIZEN, VAIRAGI, en andere, zijn handelsmerken van ECKANKAR.